Kanta-Hämeen keskussairaalaan on helppoa tulla
Molemmat yksikkömme sijaitsevat erinomaisten liikenneyhteyksien äärellä Suomen väestöllisessä keskipisteessä. Niin Hämeenlinnan kuin Riihimäenkin sairaaloilla on runsaasti maksuttomia pysäköintipaikkoja asiakkaillemme. Meillä on vapaat vierailuajat, joten sairaalassa olevaa läheistä voi tulla katsomaan itselle ja potilaalle sopivaan aikaan.
Oma Raitti – Uusi sähköisen asioinnin väylä
Oma Raitti on Kanta-Hämeen keskussairaalan sähköisten palveluiden alusta, joka mahdollistaa digitaalisen asioinnin potilaan ja yksiköidemme välillä. Oma Raitilla voit tarkastella hoitoaikani-aikajanaa, eli näet kätevästi lähimenneisyydessä olleet ja tulevat ajanvarauksesi hoitoyksiköihimme. Oma Raitista voit siirtyä ilman uudelleen kirjautumista myös OmaKantaan tarkastelemaan kaikkia hoitotietojasi.Oma Raitti -palvelun käynnistyessä on myös mahdollisuus täyttää toimenpiteeseen liittyviä esitietolomakkeita. Palvelua kehitetään jatkuvasti, ja jatkossa Oma Raitin kautta pystyt muun muassa peruuttamaan ja varaamaan vastaanottoaikoja sekä viestimään turvallisesti hoitavan yksikön kanssa sähköisesti – silloin kun Sinulle sopii .Ota helppokäyttöinen Oma Raitti hetkessä haltuun!
https://omaraitti.fi/
Tervetuloa ihmisen kokoiseen sairaalaan!
Kanta-Hämeen keskussairaala on maamme viidenneksi suurin ei-yliopistollinen keskussairaala – ei siis liian suuri, eikä liian pieni, vaan juuri sopivan kokoinen, jotta pystymme palvelemaan asiakkaitamme yksilöllisesti, laadukkaasti ja Sinua kuunnellen.
Meille potilas on aina myös asiakas. Hämeenlinnan ja Riihimäen yksiköissämme hoidetaan vuosittain noin 65 000 ihmistä, joiden tyytyväisyys hoitoon on erittäin korkealla tasolla: peräti 94 prosenttia meillä hoitoa saaneista ovat valmiita suosittelemaan palveluitamme tuttavilleen. Kyseinen lukema on noussut tasaisesti vuosi vuodelta, kun olemme vieneet eteenpäin Potilas ensin -filosofiaa, jonka perimmäinen ajatus on tarjota aina jokaiselle asiakaslähtöistä, yksilöllistä palvelua sekä laadukasta, vaikuttavaa hoitoa oikeaan aikaan ja oikeassa paikassa.
Unelmanamme onkin pyrkiä kohti maailman inhimillisintä sairaalaa. Strategia tuon unelman tavoittamiseksi rakentuu neljälle peruspilarille, jotka ovat asiakkaat, henkilöstö, kumppanuudet sekä talous ja tuottavuus. Asiakkaille lupaamme rakentaa ja kuvata selkeät hoitopolut, jotka takaavat sujuvan hoidon kotoa kotiin – tähän liittyy myös sähköisen asioinnin vahva kehittäminen. Henkilöstöllemme haluamme tarjota palkitsevaa työtä ja hierarkialtaan matalaa ja joustavaa organisaatiota, jossa kaikilla osaajilla on mahdollisuus vaikuttaa työnsä sisältöön sekä lupa, valta ja vastuu työskennellä yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi. Tiedämme myös, että yksin emme pärjää, vaan tarvitsemme kattavan kumppaniverkoston ja luottamuksen omistajiltamme – eli kantahämäläisiltä veronmaksajilta.
Yhteistyön syventäminen Tähtisairaala-verkostossa Tampereen yliopistollisen sairaalan kanssa tähtää siihen, että etsimme aina potilaillemme parhaan ja vaikuttavimman hoitopaikan. Hoidon laatu ja tulokset Kanta-Hämeen keskussairaalan omissa palveluissa kestää vertailun muihin sairaaloihin, ja sen todistaaksemme mittaamme tuloksiamme ja kehitämme mittareitamme systemaattisesti.
Kehitämme myös organisaatiomme kulttuuria ja arvopohjaa niin vahvaksi, että jokainen kantislainen pystyy niihin ylpeydellä nojaamaan jokapäiväisessä työssään. Tervetuloa hoitoon meille!
Seppo Ranta
Kanta-Hämeen
sairaanhoitopiirin johtaja
Synnytyspalvelut
Hoidamme synnytys- ja naistentautien erikoissairaanhoitoa tarvitsevia naisia elämänkaaren eri vaiheissa. Korkealaatuisella synnytysosastollamme syntyy vuosittain noin 1 200 vauvaa. Takaamme jokaiselle vauvalle ja hänen vanhemmilleen laadukkaan ja yksilölliset tarpeet huomioivan hoidon, joka turvaa sekä vastasyntyneen että äidin hyvinvoinnin.
Jo raskausaikana tarjoamme kaikille perheille normaalia laajemmat palvelut. Kaikista sikiöistä pyritään ottamaan esimerkiksi ultraäänellä 4D-kuvat, joista nähdään sikiön liikkeet reaaliajassa. Vanhemmat voivat valita lukuisista erilaisia synnytys ja kivunlievitystavoista itselleen sopivimman. Kivunlievitykseen löytyy sekä lääkkeellisiä että lääkkeettömiä vaihtoehtoja. Tarjoamme uudelleensynnyttäjille mahdollisuuden polikliiniseen synnytykseen. Sairaalassamme onnistuu halutessa myös vesisynnytys. Ennen synnytystä tarjoamme perheille normaalitilanteessa synnytysvalmennusta verkon lisäksi myös paikan päällä ja tutustumiskäynnin synnytysosastolla.
Synnytysosastolla on kuusi synnytyssalia ja kaksi kodinomaista tarkkailuhuonetta. Mahdollisuuksien mukaan tuore perhe pääsee perhehuoneeseen, jossa vanhemmat voivat tutustua rauhassa uuteen perheenjäseneen.
Yksikköön kuuluvat synnytysosaston ohella äitiyspoliklinikka, naistentautien poliklinikka, synnytys- ja naistentautien vuodeosasto sekä äidinmaitokeskus. Poliklinikoille tullaan lähetteellä. Synnytystoiminta kuuluu potilaan valinnanvapauden piiriin, ja Hämeenlinnaan tullaan usein synnyttämään myös maakunnan rajojen ulkopuolelta.
Synnytyssairaalan valitseminen:
1. Varaa aika meille seulontaultraäänitutkimuksiin äitiyspoliklinikalle arkisin kello 8-14 puhelinnumerosta 03 629 2103.
2. Pyydä neuvolasi terveydenhoitajalta lähete meille, jos raskauttasi tarvitsee seurata äitiyspoliklinikalla.
3. Ilmoita terveydenhoitajalle, että haluat synnyttää Hämeenlinnassa, niin terveydenhoitaja tekee lähetteen.
4. Päivystyksellinen synnytys, eli kun synnytys on käynnistymässä, tulette yksinkertaisesti Kanta-Hämeen keskussairaalaan.
Tärkeää huomioitavaa
Päivystyksellisissä kiiretilanteissa voit soittaa numeroon 03 629 2108, johon vastataan 24/7. Raskauden seurantaan liittyvissä asioissa ota ensisijaisesti yhteyttä omaan neuvolaan. Jos Sinulla on yleistä kysyttävää synnytyspalveluistamme, voit soittaa arkisin virastoaikoina osastonhoitajan numeroon 040 3586 587.
www.imetys.fi
www.aima.fi
www.mll.fi
www.aktiivinensynnytys.fi
www.kapy.fi
Ensiapu ja päivystys
Ensiapu on tarkoitettu välitöntä ja kiireellistä hoitoa tarvitseville potilaille. Kanta-Hämeen ensiapu sijaitsee Hämeenlinnan keskussairaalan yhteydessä ja se toimii 24/7.
Kaikille ensiapuun tulleille asiakkaille tehdään hoidon kiireellisyysarvio. Kiireellisintä hoitoa vaativat potilaat pääsevät ensimmäisinä hoitoon, ja mikäli vaiva ei vaadi kiireellistä hoitoa, ohjataan potilas kotiin tai kiireettömään terveydenhoitoon.
Ensiavussamme saa kattavan ja erittäin laadukkaan hoidon. Olemme akuuttilääketieteen uranuurtajia Suomessa! Hämeenlinnassa toimii yksi Suomen ensimmäisistä yhteispäivystyksistä, jossa voidaan hoitaa kaikkien keskeisten erikoisalojen kiireellistä hoitoa vaativat tapaukset.
Toimimme akuuttilääketieteen opetussairaalana, mikä takaa, että käytössämme on tuorein tieto ja parhaat hoitokeinot. Ensiavun tilat on rakennettu varta vasten päivystysklinikan tarpeisiin, mikä mahdollistaa sujuvan ja nopean hoidon.
Huippuhoitoa aivoinfarktiin
Ensiavussamme pyritään antamaan Suomen nopeinta hoitoa aivoverenkiertohäiriöihin. Olemme kehittäneet aivoinfarktin hoitoprosessit huippuunsa, joten liuotushoito saadaan todella nopeasti käyntiin. Nopea hoito on erittäin kriittistä toipumisen ja kuntoutumisen kannalta.
Leikkaustoiminta
Kanta-Hämeen keskussairaalassa tehdään vuosittain reilusti yli 10 000 kirurgista toimenpidettä. Riihimäen sairaalaa kehitetään terveydenhuoltolain linjaustenmukaisesti polikliinisen kirurgian osaamiskeskuksena. Polikliinisella kirurgialla tarkoitetaan erilaisia puudutuksia, rauhoittavia ja kipulääkkeitä hyödyntäen tehtäviä leikkauksia.
Hoidamme potilaita seuraavilta kirurgian erikoisaloilta: ortopedia, gastroenterologinen kirurgia, syöpäkirurgia, urologia, thorax- ja verisuonikirurgia, plastiikkakirurgia, yleiskirurgia ja lasten kirurgia. Kirurgisiin operaatioihin tullaan aina lääkärin lähetteellä.
Puudutuksessa hoidettavaan, nopeaan päiväkirurgiseen operaatioon tullaan kotoa ohjeiden mukaan valmistautuneena ja operaatiosta kotiudutaan saman päivän aikana. Tarvittaessa asiakas voi yöpyä Hämeenlinnassa sijaitsevassa ”yön yli” -yksikössä.
Hämeenlinnan ”leikkaukseen kotoa” (leiko) -yksikössä vastaanotetaan leikkaukseen tulevat asiakkaat leikkauspäivän aamuna. Useimmissa tapauksissa tapaamme asiakkaan hyvissä ajoin ennen operaatiota esikäynnillä, jolla kerromme tulevasta toimenpiteestä, varmistamme asiakkaan leiko-soveltuvuuden ja annamme valmistautumisohjeet. Leikkauspäivänä asiakas tulee suoraan leikkausosastolle ohjeiden mukaan valmistautuneena. Toimenpiteen jälkeen siirrämme asiakkaan heräämöön, josta hän siirtyy tilanteensa mukaan jatkoseurantaan tai kotiin.
Osastohoitoa vaativat potilaat hoidetaan Hämeenlinnan yksikössä. Asiakas menee sovittuun aikaan leikkausosastolle, josta ohjaamme ja valmistelemme hänet leikkaukseen. Leikkauksen jälkeen asiakas jää seurantaan ja jälkihoitoon osastolle ja kotiutuu kuntonsa mukaan.
Monipuoliset tilat
• 10 leikkaussalia
• 24h päivystävä yksikkö
• 11-paikkainen heräämö
• Ulkopisteanestesiat
• Valtaosa potilaista saapuu leikkauspäivän aamuna LEIKO-yksikköön, josta potilas viedään leikkaussaliin.
Sydänsairaala
Sydänsairaala toimii Kanta-Hämeen keskussairaalassa, niin Hämeenlinnassa kuin Riihimäellä. Sydänsairaalan palveluihin Hämeenlinnassa kuuluvat poliklinikka, toimenpidesali ja salin valvontaosasto sekä kardiologian vuodeosasto 6BK. Riihimäellä palvelee poliklinikka.
Vastaanottotoiminnan lisäksi Hämeenlinnan Sydänsairaalassa tehdään tutkimuksia sekä varjoainekuvauksia, pallolaajennuksia, tahdistimien asennuksia, rytminsiirtoja ja katetriablaatiohoitoja.
Hämeenlinnan Sydänsairaalan poliklinikka sijaitsee Kanta-Hämeen keskussairaalassa samassa kerroksessa (2. kerros) sisääntuloaulan kanssa, vasemmalla olevassa poliklinikkasiivessä.
Hämeenlinnan Sydänsairaalan tutkimukset ja toimenpiteet tehdään toimenpidesalissa 1. kerroksessa (tuloaulasta oikealle ja kerros alaspäin). Sinne pääsee myös suoraan ulkoa F-sisäänkäynnin kautta.
Sydänsairaalan osasto on 6. kerroksessa.
Silmäyksikkö
Silmäyksikössä on silmälääkäreiden ja silmähoitajien vastaanottoa, silmätutkimustoimintaa sekä yksikössä tehdään myös päiväkirurgisia silmäleikkauksia. Silmäyksikön aukioloaikana hoidetaan erikseen sovitut päivystykselliset silmätulehdukset ja silmävammat. Muina aikoina akuutit silmätilanteet hoidetaan sairaalan päivystyspoliklinikalla yleislääkärin toimesta ja tarvittaessa konsultoidaan Tampereen yliopistosairaalan päivystävää silmälääkäriä.
Silmäyksikön poliklinikka on lähetepoliklinikka, jonne potilas saa kutsun joko silmätautien erikoislääkärin tai terveyskeskuslääkärin lähetteen perusteella.
Silmäyksikön päiväkirurgiassa tehdään kaihileikkauksia, glaukoomaleikkauksia ja silmäluomileikkauksia. Leikkauskäyntiä varten kannattaa varata kokonaisuudessaan aikaa noin kolme tuntia. Nukutusta vaativat toimenpiteet kuten esimerkiksi karsastustoimenpiteet tehdään sairaalan päiväkirurgiassa.
Kanta-Hämeen keskussairaalan silmäyksikkö sijaitsee päärakennuksen 3. kerroksessa.
Silmäyksikkö on avoinna arkipäivisin klo 8.00 – 15.00.
Lasten ja nuorten palvelut
Osaavalla henkilökunnalla turvataan lapsille ja nuorille miellyttävä hoitoympäristö
Kanta-Hämeen keskussairaala panostaa erityisesti lasten ja nuorten palveluihin ja lapsipotilaiden kohtaamiseen. Lasten ja nuorten yksikköön on keskitetty koko sairaanhoitopiirin lasten erikoissairaanhoito sisältäen kaikki lastentautien erikoisalat sekä lastenkirurgia ja lastenneurologia.
Yksikköön kuuluvat lasten ja nuorten vuodeosasto 3A, lasten ja nuorten päiväsairaala, lasten ja nuorten poliklinikka sekä vastasyntyneiden teho- ja tarkkailuosasto. Vanhemmalla tai huoltajalla on mahdollisuus osallistua lapsensa hoitoon ympäri vuorokauden.
Jokaisella lapsella on vastuuhoitaja ympäri vuorokauden ja päivän toiminnoissa noudatetaan lapsen omaa yksilöllistä päivärytmiä mahdollisuuksien mukaan. Lastensairaanhoidossa korostuu perheen rooli ja toimintaa ohjaa perhekeskeisyyden sekä yksilöllisyyden periaatteet. Asiakaspalautteisiin, potilasturvallisuusilmoituksiin ja työturvallisuusilmoituksiin reagoidaan nopeasti. Monialaista osaamista ylläpidetään sisäisillä ja ulkopuolisilla koulutuksilla.
Lasten ja nuorten vuodeosasto
Lasten ja nuorten vuodeosasto 3A:ssa hoidetaan infektiopotilaita, tutkimuspotilaita ja lastenkirurgisia potilaita sekä suolistosairauksia, lastenreumaa, diabetesta ja syöpätauteja sairastavia potilaita.
Osastolla on 10 sairaansijaa. Hoitojaksoja on vuodeosastolla vuodessa noin 1300 ja keskimääräinen hoitoaika on 2,5 vuorokautta.
Vuodeosaston yhteydessä toimii virka-aikaan lastenpäivystys. Päivystyskäyntejä on noin 600 vuodessa.
Lasten ja nuorten vuodeosasto 3A sijaitsee päärakennuksen 3. kerroksessa
www.khshp.fi/palvelut/osastot/osasto3a/
Lasten ja nuorten päiväsairaala
Vuodeosaston yhteydessä toimii myös päiväsairaala, jossa annetaan muun muassa lääkeinfuusioita, rokotuksia, siedätyshoitoa, haava- ja palovammahoitoja. Päiväsairaalassa tehdään ruoka-aine- ja lääkeainealtistuksia, nivelpistoja ilokaasun avulla sekä hoidetaan tutkimuspotilaita.
Päiväsairaalassa on paikkoja kuusi kappaletta ja käyntejä vuodessa on noin 1700.
Vuodeosastolla ja päiväsairaalassa työskentelee sairaan- ja lastenhoitajia, leikkitoiminnan ohjaaja, osastonlääkäri ja lastentauteihin erikoistuva lääkäri sekä lastenkirurgi.
Psykiatria
Keskussairaalan psykiatrian palvelut on jaettu aikuispsykiatriaan, lastenpsykiatriaan ja nuorisopsykiatriaan.
Moniammatilliset tiimit huolehtivat jokaisen asiakkaan yksilöllisen hoitosuunnitelman toteutumisesta ja hoitosuunnitelma tehdään yhdessä asiakkaan ja tarvittaessa hänen omaistensa kanssa. Hoidon tavoitteena on edistää asiakkaan itsenäistä arjessa pärjäämistä ja parantaa hänen elämänlaatuaan.
Lääkehoidon ohella käytämme myös muita biologisia hoitoja, kuten magneettistimulaatiota ja sähköhoitoa. Niistä on saatu erittäin hyviä tuloksia, ja ne toimivat monilla potilailla jopa kemiallisia masennuslääkkeitä paremmin.
Tavallisimpia syitä erikoissairaanhoitoon hakeutumiseen ovat:
• psykoosit, esim. skitsofrenia
• itsemurhayritykset tai itsemurhavaarassa olevat potilaat
• potilaat, joiden masennus tai ahdistuneisuus on pitkittynyt
• vaikeista persoonallisuushäiriöistä kärsivät potilaat. Erikoisalan tutkimus- ja hoitomuotoja ovat:
– yksilö-, ryhmä- ja perheterapiat
– toiminnalliset terapiat
– psykiatrinen kuntoutus
– lääkehoito
– sähköhoito
– psykologiset tutkimukset ja testaukset
– toimintakykyarviot
– konsultaatiopalvelut.
Psykiatrian yksiköt sijaitsevat pääosin Hämeenlinnan sairaala-alueella kauniissa 1930-luvulla valmistuneessa rakennuksessa. Nuorisopsykiatrialla on tilat kaupungin keskustassa Keinusaaressa. Riihimäellä psykiatrian toiminnot on sijoitettu vanhan pääterveysaseman tiloihin (Penttilänkatu 5).
ECT-poliklinikka
ECT eli sähköhoidolla tarkoitetaan toimenpidettä, jossa kevyen-nukutuksen ja lihasrelaksaation aikana potilaan aivokuorelle johdetaan sähkövirtaa. Hoidon tarkoituksena on sähköannoksen avulla vaikuttaa aivojen sähkökemialliseen toimintaan. Kanta-Hämeen keskussairaalassa sähköhoitoa on käytetty tehokkaasti vaikeiden masennustilojen hoidossa. Sitä voidaan käyttää myös potilaille, joilla on tullut haittavaikutuksia lääkehoidosta, lääkehoidolla ei ole saavutettu toivottua tulosta tai lääkkeitä on muista syistä käytettävä pidättyvästi (raskaus). Myös skitsofrenian, manian ja katatonian hoidossa ECT-hoito voi parantaa huomattavasti muun hoidon tehoa. Hoito toteutetaan yleensä 8- 12 hoidon sarjana, 2- 3 kertaa viikossa. Hoitosarja suunnitellaan aina yksilöllisesti. Varsinaisen hoitosarjan jälkeen voidaan antaa harvennettua ylläpitohoitoa.
ECT-poliklinikalla työskentelee kolme asiantuntijahoitajaa yhdessä psykiatrin kanssa. Lisäksi hoitojen aikana paikalla on anestesialääkäri- ja hoitaja. Sähköhoito tehdään aina lyhyessä anestesiassa. Toimenpiteestä toipuminen vie tavallisesti pari tuntia. Hoidon jälkeen autolla ajo on kielletty 24 tunnin ajan. ECT-hoito on potilaalle maksutonta, peruuttamattomista käynneistä veloitetaan sakkomaksu.
Polikliiniseen ECT-hoitoon ohjaudutaan aina lääkärin lähetteellä, jonka perusteella potilaat kutsutaan hoidon tarpeen arvioon.
ECT-poliklinikka on psykiatrian toimenpideyksikkö, joka sijaitsee kantasairaalan F-siivessä (2.krs).
Suusairauksien poliklinikka
Suusairauksien poliklinikka toimii lähete- ja jälkitarkastuspoliklinikkana, jossa tutkitaan ja hoidetaan suu- ja leukasairauksien sekä kliinisen erikoishammashoidon (protetiikka ja purentafysiologia) ja oikomishoidon potilaita.
Hoitoa toteutetaan valtakunnallisen erikoissairaanhoidon kriteerien mukaisesti. Suu- ja leukakirurgia tarkoittaa leukojen ja kasvojen sekä niihin liittyvien kudosten sairauksien, tapaturmien ja puutosten diagnostiikkaa sekä kirurgista ja muuta hoitoa. Kasvovammojen ja leukamurtumien lisäksi tutkitaan ja hoidetaan muun muassa suun ja leukojen alueen kehityshäiriöitä, leukanivelten sairauksia sekä suun limakalvojen sairauksia. Hampaiston oikomishoidon erikoissairaanhoitoon kuuluvat kallon ja leukojen rakennepoikkeamat, synnynnäiset kehityshäiriöt, yleissairauksiin liittyvät vaikeat purentavirheet sekä traumojen jälkitilat.
Protetiikka ja purentafysiologia on yksi kliinisen hammashoidon osa-alueista. Suusairauksien poliklinikassa toimii protetiikan- ja purentafysiologian erikoishammaslääkäri. Proteetikko hoitaa hampaiston, leukojen tai leukanivelten sairauksia tai vaikeita purenta- ja kudospuutosongelmia.
Hammaspäivystys
Sairaanhoitopiirin kiireellisen hammashoidon päivystys tapahtuu arkisin kello 15-21.00 keskussairaalan tiloissa.
Iltavastaanottoon tulee varata aika puhelimitse. Päiväaikaan hammaspäivystyksestä huolehtivat oman terveyskeskuksen hammashoitolat.
Terveyskeskusten hammaspäivystys tapahtuu Keskussairaalan tiloissa viikonloppuisin ja arkipyhinä kello 8.00-21.00. Ajanvaraus viikonloppuisin puhelimitse klo 8.00-9.00!
(040 620 5664)
Tutkimustoiminta
Hoidon tueksi tarjoamme asiakkaillemme kattavia tutkimuspalveluja yhteistyökumppanimme Fimlab Oy:n kanssa laboratorio- ja patologian alan tutkimuksissa sekä omissa kuvantamis- eli röntgenyksikössämme sekä kliinisen fysiologian ja kliinisen neurofysiologian tutkimusyksikössä.
Kanta-Hämeen keskussairaalan röntgenosasto vastaa alueemme erikoissairaanhoidon radiologisista palveluista. Röntgenosasto koostuu Hämeenlinnan ja Riihimäen yksiköistä. Hämeenlinnan yksikössä toimintaa on päivystysluonteisesti ympäri vuorokauden.
Yksiköissämme Teitä palvelee iloinen ja ammattitaitoinen henkilökunta, joka koostuu röntgenhoitajista, radiologeista, osastonsihteereistä ja sairaalahuoltajista. Röntgenosastomme uudistuu jatkuvasti ja käytössämme on monipuolisesti tutkimuslaitteita ja uusinta teknologiaa laadukkaan kuvantamisen takaamiseksi.
Kliininen fysiologia ja neurofysiologia
Kliinisen fysiologian yksikössä päärakennuksen F-siivessä tehdään erilaisia elimistön toiminnan tutkimuksia, kuten sydän- ja keuhkofunktiotutkimuksia, ruuansulatuskanavan toiminnan tutkimuksia, raajapaineenmittauksia, monenlaisia rasituksia, altistuksia, pitkäaikaisrekisteröintejä, luuntiheysmittauksia sekä isotooppitutkimuksia. Yleisimmät tutkimukset ovat spirometria ja bronkodilataatiokoe, diffuusiokapasiteetti ja EKG:n pitkäaikaisrekisteröinti eli Holter. Yksikössä työskentelee kaksi lääkäriä, ylifyysikko, osastonhoitaja, sairaanhoitajia, röntgenhoitajia, laboratoriohoitajia, bioanalyytikkoja sekä osastonsihteerit eli yhteensä 15 henkilöä kliinisen fysiologian ja isotooppiyksikön toiminnoissa. Palvelemme koko sairaanhoitopiiriä.
Kliininen neurofysiologia on lääketieteen erikoisala, joka tutkii keskus- ja ääreishermoston sairauksia, lihassairauksia ja unihäiriöitä. Tavallisimpia tutkimuksiamme ovat EEG (elektroenkefalografia eli aivosähkötutkimus), ENMG (elektroneuromyografia eli hermorata- ja lihassähkötutkimus) sekä suppea yöpolygrafia (unenaikaisen hengitystoiminnan selvittely). Tutkimusvalikoimaan kuuluvat myös herätevastetutkimukset ja tuntokynnysmittaukset.
Tutkimuksia tehdään erikoissairaanhoidon potilaille lääkärin lähetteellä. Tutkimuksen tilaava yksikkö antaa potilaalle tutkimukseen liittyvän potilasohjeen.
Neurofysiologian yksikkö sijaitsee Kanta-Hämeen keskussairaalan F-siiven ensimmäisessä kerroksessa.
Neurologia
Neurologian poliklinikalla hoidettavia ja tutkittavia sairauksia ovat muun muassa aivoverenkiertohäiriöt, aivovammat, Parkinsonin tauti ja muut liikehäiriösairaudet, aktiivisesti oireileva epilepsia, MS-tauti, Myastenia Gravis, komplisoituneet päänsärkyongelmat, työikäisten muistisairaudet, lihassairaudet ja ääreishermoston ongelmat.
Neurologisiin sairauksiin perehtyneen sairaanhoitajien vastaanotoilla annetaan hoidon ohjausta ja neuvontaa. Tutkimustoimenpiteistä muun muassa lannepistonäytteitä otetaan poliklinikan tiloissa. Erityistyöntekijöiden konsultaatioita hyödynnetään työssä aktiivisesti. Infuusiohoitoja tarvitsevat neurologiset potilaat hoidetaan pääsääntöisesti päiväsairaalassa joko Hämeenlinnan keskussairaalassa tai Riihimäen sairaalassa.
Riihimäen sairaalan kuntoutusosasto
Riihimäen sairaalassa toteutetaan vaativan tason neurologista jatkokuntoutusta. Suurin osa kuntoutettavista potilaista on aivoverenkiertohäiriöpotilaita, mutta lisäksi kuntoutetaan mm. MS-potilaita, aivovammapotilaita, selkäydinvammapotilaita ja eräitä hermotulehdusten jälkitiloja sairastavia.
Keskeistä on potilaan oman aktiivisuuden tukeminen sekä potilaan ja omaisten ohjaus ja neuvonta. Koko hoitohenkilökunta osallistuu moniammatillisen työryhmän kanssa kuntoutukseen yhtenevin periaattein ja tavoitteena on potilaan mahdollisimman itsenäinen toimintakyky.
Hoidon alussa tehdään jokaiselle potilaalle henkilökohtainen kuntoutussuunnitelma, jonka toteutumista ja tavoitteiden saavuttamista arvioidaan viikoittain moniammatillisessa kuntoutuskokouksessa. Kuntoutusjakson lopussa otetaan kantaa jatkokuntoutuksen tarpeeseen ja työkykyyn sekä tehdään tarvittavat lääkärinlausunnot näihin liittyen.
Osastolla toteutetaan myös työ- ja toimintakyvyn arviointia. Erilaisten neurologisten potilasryhmien (parkinsonintauti, erilaiset neuropatiat jne.) hoitokokeilut kuuluvat osaston toimintaan.
Ortopedia ja traumatologia
Ortopedia ja traumatologia on keskitetty Kanta-Hämeen keskussairaalassa kirurgian yhteyteen. Ortopedian poliklinikalla toteutetaan myös immobilisaatiohoitoa (kipsaus) ja tehdään erilaisia paikallispuudutuksessa toteutettavia pientoimenpiteitä.
Polikliinisten toimenpiteiden valikoima on määritelty potilasturvallisuutta vaalien ja toisaalta mahdollistaen mahdollisimman lyhyt ja miellyttävä sairaalassaolo aika poliklinikan omassa polikliinisessa tarkkailussa.
Leikkaustoiminta ja tekonivelet
Hämeenlinnassa on laaja ortopedian ja traumatologian päivystysvalmius ja leikkaustoimenpiteitä tehdään monipuolisesti. Tekonivelleikkauksia tehdään omana työnä, mutta Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri on myös toiseksi suurin omistaja Tekonivelsairaala Coxa Oy:ssä, jonka palvelujen tuomista Hämeenlinnaan selvitetään. Tarkoitus on, että Coxan toiminta Kanta-Hämeessä alkaa viimeistään tulevaisuuden keskussairaalan eli Assin valmistuessa.
Murtumapoliklinikka
Keväällä 2019 ilman leikkausta hoidettavien murtumapotilaiden hoitopolku Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin alueella uudistettiin perustamalla murtumapoliklinikka keskussairaalan Ensiavun tilojen yhteyteen. Murtumapoliklinikka yhtenäistää hoitokäytännöt ja keskittää hoitoa maakunnassa.
Kehittämistyön taustalla ovat viimeaikaiset tutkimustulokset, jotka osoittavat, että useita murtumia voidaan hoitaa menestyksekkäästi konservatiivisesti ilman leikkausta. Lisäksi osaamisen keskittäminen auttaa myös löytämään ne potilaat, jotka leikkauksesta hyötyvät.
Murtumapoliklinikalla potilaat saavat yhdellä käynnillä murtumahoitajan, röntgenin ja kirurgin palvelut. Sen toimintaa suunnittelemassa on ollut ortopedian ammattilaisten lisäksi myös KHKS:n asiakaspalvelun erityisasiantuntija sekä viisi murtumahoidossa ollutta potilasta.
Sisätautien poliklinikka
Sisätautien erikoisalalla hoidetaan sisätautien alueeseen kuuluvia sairauksia, kuten sydän- ja verisuonitauteja, diabetesta ja muita sisäerityisrauhasten sairauksia, munuais- ja veritauteja, suoliston ja ruuansulatuskanavan sairauksia sekä reumatologisia sairauksia. Tarvittaessa konsultoidaan muiden erikoisalojen lääkäreitä ja asiantuntijoita.
Sydäntautien osalta kardiologisesta poliklinikkatoiminnasta ja toimenpidekardiologiasta vastaa TAYS Sydänsairaala . Valtaosa tutkimuksista ja jatkohoidoista ja seurannasta tapahtuu polikliinisesti. Osastohoitoon potilaat tulevat pääosin äkillisen sairastumisen vuoksi päivystysklinikan kautta. Päiväsairaalassa annetaan tyypillisesti lyhyttä seurantaa vaativia lääkehoitoja tai toteutetaan pienten toimenpiteiden jälkiseurantaa. Poliklinikkatoiminta on pääosin keskitetty Hämeenlinnaan, mutta osa erikoispoliklinikoista toimii myös Riihimäen yksikössä.
Sisätautien poliklinikka on ajanvarauspoliklinikka. Hoitoon pääsy tapahtuu lääkärin lähetteellä esim. terveyskeskuksesta, työterveyshuollosta, toisesta hoitolaitoksesta tai yksityislääkäriltä sekä sairaalan sisältä tulevien konsultaatioiden perusteella. Päivystysaikoja sisätautien poliklinikalla ei ole.
Vuodeosastot
Osasto 6A on yleissisätauteihin, munuais-, diabetes- ja vatsaelinsairauksiin sekä infektioihin keskittyvä vuodeosasto. Pääosa potilaista tulee osastolle päivystysklinikan kautta. Myös lähetetietojen tai poliklinikkakäynnin perusteella voidaan sopia osastolle tutkimus- ja hoitoaika.
Osasto 6B on hematologisiin sekä sydänsairauksiin keskittyvä vuodeosasto. Hematologisten potilaiden päiväyksikkö toimii myös vuodeosaston tiloissa.
Sisätautien vuodeosastot sijaitsevat Hämeenlinnan yksikön 6. kerroksessa.
Päiväsairaala
Päiväsairaalaosasto on sekä Riihimäen että Hämeenlinnan yksikössä. Riihimäellä osasto on 1. kerroksessa, Hämeenlinnassa sijoitettuna 4. kerrokseen. Molemmilla osastoilla hoidetaan myös muiden erikoisalojen potilaita. Tyypillisesti päiväsairaalan osastolla annetaan erikoispoliklinikoilta ohjelmoituja suoneen annettavia lääkehoitoja, esim. immunologisia- tai syöpälääkkeitä, jotka vaativat lyhyttä jälkiseurantaa.
Syöpätautien poliklinikka
Syöpätautien poliklinikka on toiminut keskussairaalassamme Hämeenlinnassa vuodesta 2002 alkaen. Poliklinikka toimii ajanvarauspoliklinikkana ja sinne tullaan lääkärin lähetteellä.
Hoidamme aikuisten syöpäsairauksia ja yleisimmät hoidettavat syöpäsairaudet ovat rintasyövät, ruuansulatuskanavan syövät, eturauhassyövät, munuaissyövät, melanoomat ja kilpirauhassyövät. Imusolmukesyövät hoidetaan sisätautien hematologian yksikössä, keuhkosyövät keuhkosairauksien yksikössä ja gynekologiset syövät naistentautien yksikössä. Harvinaisten syöpien hoito on keskitetty yliopistollisiin sairaaloihin.
Keskitymme lääkehoitoon ja hoidamme sairaanhoitopiirimme potilaita kokonaisvaltaisesti ja yksilöllisesti ottaen huomioon kansalliset hoitosuositukset.
Forssan seudun potilaiden syöpähoidosta vastaa pääsääntöisesti Forssan sairaalassa toimiva syöpätautien poliklinikka. Sädehoitopalvelut ostetaan yliopistosairaaloista (TAYS, HUS, TYKS).
Poliklinikallamme (ma-pe klo 8-15) toimii neljä syöpätautien erikoislääkäriä ja neljä sairaanhoitajaa. Pyrimme siihen, että potilasta hoitaisi pääsääntöisesti sama lääkäri ja hoitaja. Potilas saa kutsukirjeen kotiin ja kutsukirjeessä on tarkempaa käytännön tietoa, muun muassa hoitajan ja sihteerin puhelinnumerot, joihin voi tarvittaessa soittaa.
Ensikäynnille on hyvä ottaa mukaan oma lääkelista ja aikaa on hyvä varata noin kaksi tuntia. Ensikäynnillä tehdään potilaalle yksilöllinen hoitosuunnitelma. Sairauskertomustekstit ovat myöhemmin nähtävissä kansallisessa potilastiedon arkistossa. Lääkärin vastaanoton jälkeen potilas käy lisäksi hoitajan vastaanotolla, jolloin annetaan ohjausta käytännön asioista. Hoitajalle voi tarvittaessa myöhemminkin soittaa. Vastaanottokäynneille voi aina ottaa mukaan omaisen tai ystävän.
Rintasyöpäpotilaan polku
digitaalinen palvelupolku tulossa!
Yhteistyökumppanit
Teemme runsaasti monialaista yhteistyötä Tampereen yliopistollisen keskussairaalan (Tays) kanssa. Tieto taidon sekä resurssien jakaminen ja yhdistäminen tekee molemmista toimijoista vahvempia. Taysin kanssa on sovittu myös sairaanhoitopiirien rajat ylittävästä henkilöstön liikkuvuudesta tarpeen mukaan.
Fimlab Laboratoriot Oy
tuottaa korkealaatuisia terveydenhuollon laboratoriopalveluita Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirille. Fimlab tuottaa mm. immunokemian tutkimukset, verenkuvatutkimukset, yleisimmät
hyytymistutkimukset sekä patologian laboratoriotoiminnot.
Tekme Oy
huolehtii materiaali- ja palveluhankinnoista yhteistyössä sairaalan materiaalitoimintojen kanssa.
Hämeenlinnan ja Riihimäen yksiköissä ravintolapalvelut tuottaa Palmia Oy.
Kaikissa aterioissa noudatetaan Valtion ravitsemusneuvottelukunnan laatusuosituksia (Ravitsemushoito 2010, Suomalaiset ravitsemussuositukset 2014, Ravitsemussuositukset ikääntyneille 2010), Khks ravitsemuskäsikirjaa ja toimintaohjeita. Ravintopalvelun molemmat keittiöt ovat omavalmistuskeittiöitä, joissa ruoat valmistetaan ja kuljetetaan sen jälkeen eri toimipisteisiin. Tuotantoa ohjataan tietokonejärjestelmän avulla. Toiminta perustuu kuuden viikon kiertävään ruokalistaan. Kausivaihtelut huomioidaan ruokalistassa.
Tervetuloa nauttimaan Palmian terveellisistä ja herkullisista aterioista!
Ruokailuajat: aamupala klo 7.20–9.00, lounas klo 11.00–11.50 (synnytysvuodeosasto klo 11.00–13.30, päivällinen klo 16.00-18.00, iltapala klo 19.00–20.30
Sydänsairaala – Sydämellisin hoito usealla paikkakunnalla
Sydänsairaala on sydänhoitoon erikoistunut julkinen sairaala. Palveluja ovat sydänsairausten diagnosointi, tutkimukset ja vaativat leikkaustoimenpiteet.
Sydänsairaalassa potilaita hoitaa lähes 500 kardiologian ja sydän- ja rintaelinkirurgian huippuammattilaista. Työtä tehdään moniammatillisissa hoitotiimeissä, jotta voidaan tarjota sujuvaa, vaikuttavaa ja turvallista hoitoa diagnoosista kuntoutukseen.
Lääkärit ja hoitajat varmistavat, että saamasi tieto on ymmärrettävää ja että voit vaikuttaa hoitoosi liittyvään päätöksentekoon.
Sydänsairaalan hoitoihin ja tutkimuksiin pääset laillistetun lääkärin lähetteellä mistä päin Suomea tahansa. Julkisen erikoissairaanhoidon lähetepotilaita palvellaan Tampereella, Helsingissä, Hämeenlinnassa, Riihimäellä ja Valkeakoskella.
Ennen hoitoon saapumista saat Sydänsairaalasta kutsukirjeen, josta löytyvät yksityiskohtaiset ohjeet sairaalaan saapumisesta ja hoitosi etenemisestä sekä puhelinnumero, johon voit soittaa halutessasi lisätietoa tai vastauksia mieltä askarruttaviin kysymyksiisi.
Kanta Logistiikka
Kanta Logistiikka Oy on perustettu vastaamaan Hämeenlinnan alueen ja KHSHP:n sairaaloiden sekä Riihimäen seudun terveyskeskuksen terveydenhuollon ja kunnallisten palveluiden logistiikkatarpeisiin.
Kanta Logistiikka tarjoaa keskussairaalan logistiikkaan palveluita aina kuljetus-, varastointi-, hankinta- ja hyllytyspalveluista tuotteiden keräilyyn ja tavaran toimituksiin sekä niiden ylläpitopalveluihin. Yhtiö vastaa terveydenhoitoon liittyvien tarvikkeiden ja laitteiden hankintaprosessien läpiviemisestä yhdessä asiantuntijoiden ja erikoissairaanhoidon ammattilaisten kanssa sekä hankintoihin liittyvien sopimusten seurannasta ja valvonnasta.
Riihimäen sairaala – moderni sotekeskus
Kanta-Hämeen keskussairaalan Riihimäen yksikkö (RYKS) toimii samassa kiinteistössä Riihimäen seudun terveyskeskuskuntayhtymän kanssa. Kokonaisuutta kutsutaan Riihimäen sairaalaksi. Sairaalassa toimii muun muassa päiväsairaala, useiden erikoisalojen poliklinikoita sekä Riihimäen seudun terveyskeskuskuntayhtymän perusterveydenhuollon vastaanotot, mukaan lukien kiireellisen hoidon yksikkö PULSSI77, joka palvelee päivittäin klo 8–22. Perusterveydenhuoltoon liittyvissä päivystysluonteisissa sairauksissa Riihimäen seudun asukkaat voivat siis edellä mainittuina aikoina kääntyä PULSSI77:n palvelujen puoleen.
Riihimäen sairaalaa kehitetään modernina sote-keskuksena, jossa perusterveydenhuollon palvelut sulautuvat saumattomasti erikoissairaanhoitoon, varmistaen asiakkaan kannalta optimaalisen hoitoketjun toiminnan. Terveydenhuoltolain muutoksen seurauksena anestesiassa tehtävä kirurgia on keskitetty Riihimäestä Hämeenlinnaan, ja vastaavasti Riihimäen sairaalaa kehitetään polikliinisen kirurgian osaamiskeskuksena. Myös Riihimäen poliklinikoiden palvelua laajennetaan tuntuvasti vastaamaan seudun väestön todellisia palvelutarpeita. Henkilökuntamme liikkuu asiakkaiden tarpeiden mukaan Hämeenlinnan ja Riihimäen välillä.
Erikoissairaanhoidon palveluista Riihimäellä toimii myös neurologinen kuntoutusosasto, jossa toteutetaan moniammatillisissa tiimeissä vaativaa aivoinfarktipotilaiden jatkokuntoutusta. Osastolla kuntoutetaan myös mm. MS-potilaita sekä aivovamma-ja selkäydinvammapotilaita. Kuntoutuksen tavoitteena on tukea potilaan omaa aktiivisuutta ja itsenäistä toimintakykyä. Jokaiselle potilaalle tehdään hoidon alussa henkilökohtainen hoitosuunnitelma, jonka toteutumista arvioidaan viikoittain moniammatillisessa kuntoutuskokouksessa.
Sijainti ja kulkuyhteydet
Riihimäen sairaala sijaitsee aivan moottoritien liittymän läheisyydessä, erinomaisten liikenneyhteyksien varrella. Linja-autolla pääsee sairaalaan ja sairaalasta keskustaan noin tunnin välein. Riihimäen paikallisliikenteen linja 1 Sairaala-Rautatieasema-Pohjankorpi liikennöi tasatunnein. Pysäkki on sairaalan päiväkodin päädyssä. Pysäköintipaikkoja löytyy talon edustalta. Paikoilla pysäköinti on sallittu 4 tuntia kiekon kanssa arkipäivisin 08.00-18.00. Henkilökunnalta voitte tarvittaessa pyytää pidempään pysäköintiaikaan vaadittavaa lupalappua.
Tähtisairaaloiden verkosto syntyy ihmisen ehdoilla
Rakennamme yhteistyössä Pirkanmaan ja Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirien kanssa keskelle Suomen merkittävintä väestökeskittymää ainutlaatuista erikoissairaanhoidon kokonaisuutta, todellista terveydenhuollon tulevaisuuden innovaatiota. Luomme julkisen sektorin yhteistyöhön pohjautuvan mallin, joka vastaa valtakunnallisesti merkittäviin terveydenhuollon haasteisiin. Teemme yhteistyötä ihmisten ehdoilla, niin potilaiden kuin erikoissairaanhoidon ammattilaistenkin näkökulmasta.
Uudistuva ratkaisu suomalaisten tarpeisiin
Laadukkaita erikoissairaanhoidon palveluita tuottava kokonaisuus syntyy yhdeksästä sairaalasta Pirkanmaan, Kanta-Hämeen ja Etelä-Pohjanmaan maakunnissa. Kaikkiaan uuden Tähtisairaalan vaikutuspiirissä asuu kolme miljoonaa suomalaista.
Tähtisairaala edustaa julkista palvelua, jonka verojalanjälki on sataprosenttisesti läpinäkyvä ja Suomessa. Suurempi kokonaisuus mahdollistaa potilaille entistäkin laadukkaamman hoidon ja henkilöstölle laajemmat urakehitysmahdollisuudet.
Tähtisairaala on julkisen erikoissairaanhoidon yhteinen projekti, joka on syntynyt väestön ja yhteiskunnan muutosten luomista tarpeista. Valmistuessaan Tähtisairaala toteuttaa tulevaisuuden valtakunnallisen sote- ja maakuntauudistuksen päämääriä.
Hankkeen taustatekijät
• SOTE ja maakuntauudistus – edellyttävät vahvaa erikoissairaanhoidon tuottajaa, maakunnat hyötyvät saumattomista potilas- ja palveluketjuista
• Kilpailu osaajista – tarjotaan laajat uramahdollisuudet ja mahdollisuudet kehittää osaamista, myös mahdollisuuksia kansainväliseen yhteistyöhön
• Tuottavuusvaatimusten kiristyminen – ikääntymisen, kroonisten ja elämäntapoihin liittyvien sairauksien kuormittava vaikutus palvelutuottajille ja terveysjärjestelmien rahoitukselle
• Digitalisaatio – erikoissairaanhoidon palvelut siirtyvät enenevässä määrin kotiin, digitaaliset ratkaisut ja järjestelmät korostuvat ja niitä voidaan kehittää yhteistyössä
• Asiakkaiden muuttuvat odotukset – asiakkaiden kasvava valinnanvapaus, kuluttajan rooli korostuu terveydenhuollossa ja hyvinvointipalveluissa
Ahveniston sairaala – tuttavallisemmin Assi
Ahveniston sairaala eli Assi on Hämeenlinnan uusi keskussairaala. Se tulee toimimaan hämäläisen erikoissairaanhoidon, perusterveydenhuollon, sosiaalihuollon sekä yliopistosairaaloiden ja yksityisten palveluntuottajien yhteistyön mahdollistajana. Uuden sairaalarakennuksen rakentaminen on välttämätöntä laadukkaan hoidon turvaamiseksi. Uudessa sairaalassa tarjoamme tilat, jossa terveydenhuollon ammattilaiset voivat kokoontua ja työskennellä terveytesi parhaaksi. Ahveniston sairaalaa kutsutaan tuttavallisesti Assiksi.
Ahveniston sairaalan rakentamisen on tarkoitus alkaa vuosina 2020-2021. Avajaisia vietetään arviolta vuonna 2026.
Ahveniston sairaalan tavoitteet
Hämeenlinnan uusi sairaala valmistuu hyvien kulkuyhteyksien varrelle. Ahveniston sairaalassa tulemme tarjoamaan yksilöllistä ja modernia terveydenhuoltoa. Saat taatusti asiakaslähtöistä ja turvallista hoitoa alojensa ammattilaisilta. Nykyaikaiset tilat mahdollistavat parhaan mahdollisen hoidon, sillä Ahveniston sairaala on uudenlainen sairaala, jossa hyödynnetään saumattomasti sähköisiä palveluita ja innovatiivista teknologiaa.
Ahveniston sairaalan palvelut
Ahveniston sairaala rakennetaan Suomen väestölliseen keskipisteeseen ja yhteensä 2,5 miljoonan suomalaisen saavutettavaksi. Sairaala tulee rakentumaan osaksi suunniteltua 8 tähden sairaalaverkostoa, jonka muodostavat Pirkanmaalla Tays Keskussairaala, Pitkäniemi, Hatanpää, Sastamala, Valkeakoski sekä Kanta-Hämeessä Forssan, Riihimäen ja Ahveniston sairaalat.
Tiloissamme tulevat toimimaan muun muassa Fimlabin laboratorio, tekonivelsairaala Coxa ja Tays Sydänsairaala. Sairaalaan sijoittuu myös nykyistä Hämeenlinnan perusterveydenhuollon toimintaa, kuten esimerkiksi potilasosastot Vanajaveden sairaalasta, terveysasematoimintaa ja hammashuollon yksikkö sekä akuutin kotihoidon tilat. Pelastuslaitos tuo kiinteistöön mukaan sivupaloaseman, jossa päivystää sammutusyksikkö ja ensihoidon yksiköitä. Tämä parantaa Hämeenlinnan kaupungin länsipuolen saavutettavuutta pelastustoimen osalta.
Haluamme rakentaa turvallisen, terveellisen ja toimivan rakennuksen, jonka käyttö-, huolto-, energia- ja elinkaarikustannukset ovat edulliset.
www.ahvenistonsairaala.fi
Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin tiedotuslehti on ilmestynyt kesästä 2018 lähtien nimellä Sinua kuunnellen. Tiedotuslehti ilmestyy kaksi kertaa vuodessa. Lehteä voi lukea kotisivuiltamme.
www.khshp.fi/media/sinuakuunnellen/
Yhteystiedot ja palveluneuvonta
Palveluneuvontamme palvelee sairaanhoitopiirin asiakkaita ja henkilökuntaa. Palveluneuvonnan toimenkuvaan kuuluu sekä puhelimitse tapahtuva palvelu että aulapalvelut.
Palveluneuvonta on avoinna
ma-pe 07.00-19.00
la-su 08.00-19.00
Puhelinvaihteen numero 03 6291
Keskussairaalan osoite
Käyntiosoite: Ahvenistontie 20, 13530 Hämeenlinna
Postiosoite: 13530 HÄMEENLINNA
Fax: potilasasiakirja-arkisto p. 03 629 2050
Sairaanhoitopiirin sähköinen asioimisosoite: kirjaamo(at)khshp.fi
Henkilökohtainen sähköposti on poikkeuksia lukuunottamatta:
etunimi.sukunimi(at)khshp.fi.
Riihimäen sairaala
Kontiontie 77, 11120 Riihimäki
PL 140, 11101 Riihimäki
Vaihde: 03 6291 (Riihimäki ja Hämeenlinna)
Kaikkien osastojen sekä henkilökunnan puhelinnumerot löydät puhelinluettelostamme. ( / kotisivujemme puhelinluettelosta https://www.khshp.fi/yhteydet/puhelinluettelo/ )
www.khshp.fi
www.khshp.fi/riihimaen-sairaala
www.khshp.fi/oma-raitti
www.khshp.fi/media
www.khshp.fi/rekry
www.tahtisairaala.fi
www.ahvenistonsairaala.fi
www.facebook.com/khshp
twitter.com/kantahameenshp
www.youtube.com/channel/UCPttXFPcCYz0a2-BKk8HFzg